Huur opzeggen

Huur opzeggen

Lees hier hoe je de huur opzegt.
Bumarang Huur opzeggen - Voor een eerlijke huurprijs

De huur op de juiste manier opzeggen is erg belangrijk. Het niet goed opzeggen van het huurcontract kan ervoor zorgen dat je de woonruimte onnodig lang huurt. Dit leidt tot extra kosten of zorgt ervoor dat de verhuurder de borg niet of slechts gedeeltelijk terugbetaalt.

Bumarang Huur opzeggen - Voor een eerlijke huurprijs

Opzegtermijn

Opzegtermijn meestal een maand.

Je moet de huurovereenkomst altijd opzeggen als je het huurcontract wil beëindigen. Het is belangrijk dat je de huur op tijd opzegt. De opzegtermijn is gelijk aan de tijd tussen de huurbetalingen.

Meestal wordt de huur maandelijks betaald. Dit betekent dat de opzegtermijn dan één maand is. De termijn mag niet korter zijn dan een maand en niet langer dan drie maanden.

In veel contracten wordt een verkeerde opzegtermijn gehanteerd van bijvoorbeeld 2 of 3 maanden terwijl de huur maandelijks wordt betaald. Dit is in strijd met dwingend recht en daardoor niet geldig.

Een voorbeeld:

Je huurt een kamer en betaalt maandelijks een huurprijs van € 300,00. Je wilt het contract beëindigen per 1 juli 2018. In dit geval geldt een opzegtermijn van één maand. Je moet er voor zorgen dat de verhuurder de opzegging uiterlijk 31 mei 2018 heeft ontvangen.

De opzegging

Verzekerd van een juiste opzegging.
Bumarang Huur opzeggen

Volgens de wet zijn er twee manieren om op te zeggen. Je kunt opzeggen via een aangetekende brief of via een deurwaardersexploot. Een deurwaardersexploot is erg duur en wordt daarom vrijwel nooit gebruikt.

Wij raden aan om je opzegging aangetekend te versturen. Op die manier kun je aantonen dat je de brief op tijd hebt verstuurd en dat de verhuurder de opzegging op tijd heeft ontvangen. De kosten hiervan zijn ongeveer € 8,50. Post je de brief vóór de buslichting dan wordt hij meestal de volgende werkdag bezorgd.

In veel gevallen zeggen huurders het huurcontract op per e-mail. Als de verhuurder hiermee instemt dan is dit geen probleem.

Als de verhuurder deze opzegging niet accepteert of als je geen bevestiging van de verhuurder ontvangt dan dien je de opzegging alsnog per aangetekende post te versturen. Je bent er op die manier zeker van dat de verhuurder de opzegging heeft ontvangen en dat het contract eindigt op de gewenste datum.

Bumarang Huur opzeggen

Hoe zeg ik de huur op?

In een paar stappen de huur opzeggen.

Download de standaard opzeggingsbrief en vul hem in

Download de opzeggingsbrief op onze website. Hierna kun je hem invullen en uitprinten. Zorg ervoor dat je ten minste 1 volle kalendermaand voor het einde van het huurcontract opzegt. Wil je per 1 maart 2018 opzeggen dan moet de brief voor 1 februari 2018 bij de verhuurder zijn.

Verstuur de brief aangetekend naar de verhuurder

Stuur de opzeggingsbrief op tijd naar de verhuurder. Om aan te kunnen tonen dat je de brief hebt verstuurd doe je dit aangetekend.

Bekijk of de brief is aangekomen

Bij het versturen van de brief kun je controleren of de verhuurder de brief heeft aangenomen. Als de verhuurder de brief heeft aangenomen dan mag je er vanuit gaan dat de opzegging is geslaagd.

Download opzeggingsbrief

Download de standaard opzeggingsbrief.
  Wat zeggen anderen

  Adiguna BahariAdiguna Bahari ★★★★★ I had an issue with my previous landlord who did not want to give me back the majority of my deposit, despite a 3rd party (hired by the landlord) giving me a good inspection when checking out. The situation got so tense that I warned my landlord I will take a legal route, in which he said "I am looking forward to it".This is when my friend recommended me about Bumarang. From the beginning Bumarang was very pleasant to communicate with and quick to respond whether I have a good case or not. They represented us throughout the whole process and I did not have to do anything.To landlords out there: just please treat your tenants fairly. It is not worth trying to steal your tenants deposit. In the end, we won the case and I was very happy that I was able to get a fair amount of deposit back.Thanks Bumarang for the help.famke stoelwinderfamke stoelwinder ★★★★★ Ik ben heel goed en deskundig geholpen door Bumarang. Ze zijn goed bereikbaar, leggen alles goed uit en ook telefonisch altijd netjes te woord gestaan.Ik zou zeker in een volgend geval nogmaals contact opnemen met Bumarang.Femke JonckheerFemke Jonckheer ★★★★★ Super professioneel team. Heel begaan, altijd vriendelijk en bereid om te helpen verheldering te brengen in de zaak. Mij persoonlijk hebben ze zeer goed kunnen begeleiden en helpen met de problemen die ik ervoer met mijn huisbaas en woonsituatie. Ze zijn zeker betrouwbaar, ondanks dat ze nieuw zijn. Een bedrijf dat nodig is voor onze tijd, nu.Olavo GazzolaOlavo Gazzola ★★★★★ Remarkable company and group of professionals, who specialize in providing top-notch assistance with housing matters in the Netherlands. From the moment I reached out to them until the successful completion of my housing needs, they consistently demonstrated their dedication, professionalism, and expertise, earning them a well-deserved five-star ratingjs_loader

  Huurcheck

  Bereken of je te veel huur betaalt.

  Contact

  Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.