Huurprijs

Bumarang verlaagt jouw huurprijs op basis van no cure, no pay.

Huurprijs te hoog?

Huurprijzen zijn aan strenge regels gebonden.

Door krapte op de woningmarkt zijn veel huurprijzen te hoog. Gemiddeld betaalt een huurder per maand € 138 te veel. Dat is € 1.656 per jaar. Hier kan wat aan gedaan worden!

Jouw huurprijs is gebonden aan een puntensysteem. Aan de hand van de oppervlakte van de woonruimte en de voorzieningen kan worden berekend hoeveel punten een woonruimte krijgt. De maandelijkse huurprijs mag niet hoger zijn dan de prijs die hoort bij het aantal punten van de woonruimte.

Bumarang helpt jou bij het verlagen van de huurprijs. We bespreken graag met jou wat jouw mogelijkheden zijn en wij precies voor jou kunnen doen. Ook informeren we je vooraf over de kosten. Huurprijzen verlagen we altijd op basis van no cure, no pay. Wordt de huurprijs niet verlaagd, dan heb jij dus geen kosten!

Ben jij net in je woning komen wonen?

Huurprijsverlaging met terugwerkende kracht.

Als je minder dan zes maanden geleden in de woonruimte bent komen wonen, dan kan de huurprijs met terugwerkende kracht worden verlaagd. Je krijgt dan de te veel betaalde huur terug. In sommige gevallen kan dit zelfs als jij al langer dan zes maanden in de woonruimte woont. Ben je benieuwd of dit ook voor jou geldt? Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Is de huurprijs verlaagd?

De verlaging is juridisch bindend.

Als de huurprijs is verlaagd, dan is de verlaging juridisch bindend. Je kunt zonder risico de lagere huurprijs gaan betalen.

Als huurder ben je in Nederland goed beschermd. Dit betekent dat jouw verhuurder het huurcontract niet kan opzeggen omdat jouw huurprijs is verlaagd.

Weten of jouw huurprijs verlaagd kan worden?

In een paar stappen duidelijkheid over de huurprijs.

Stuur een scan of foto’s van je huurcontract

Om te beoordelen of jouw huurprijs te hoog is stuur je een scan of foto’s van de huurovereenkomst naar Bumarang. Dit kan per e-mail of WhatsApp: (06) 15 40 13 74. Daarnaast ontvangen we graag de totale oppervlakte van jouw woonruimte en een aantal foto’s van de woonruimte.

Ontvang een prognose en een voorstel

Op basis van jouw informatie bepalen we of de huurprijs te hoog is en hoeveel je te veel betaalt. Daarnaast maken we een persoonlijk voorstel om de huurprijs te verlagen. Dit voorstel is altijd op basis van no cure no pay.

Onderteken de overeenkomst

Per e-mail ontvang je een digitale opdrachtovereenkomst. Hiermee geef je Bumarang de opdracht om de huurprijs te verlagen. Na ondertekening van de overeenkomst ontvang je een kopie voor jouw administratie.

Start traject huurprijsverlaging

Na ondertekening van de opdrachtovereenkomst start Bumarang het traject om de huurprijs te verlagen. Bumarang zorgt voor de huurprijsverlaging en is jouw aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen. Als de huurprijs te hoog is, is de uitkomst van het traject is een bindende verlaging van de huurprijs.

Contact

Stuur een e-mail of laat ons contact met jou opnemen.
×