Stap 1:
Stap 2:
Stap 3:
Stap 4:
Bumarang gebruikt de informatie uit jouw huurcontract om de maximale huurprijs te berekenen. In het huurcontract wordt de hoogte en samenstelling van de huur genoemd. Daarnaast is het voor Bumarang belangrijk om de ingangsdatum van het contract te weten. Tot slot kijkt Bumarang naar de looptijd van het contract. Al deze informatie is nodig om jou een goed advies te kunnen geven.
Nee je zit nergens aan vast. Bumarang heeft de informatie uit jouw contract nodig om de maximale huurprijs te berekenen. Nadat wij dit hebben gedaan ontvang je van ons een aanbod per e-mail. Besluit je om geen gebruik te maken van onze dienstverlening dan worden al jouw gegevens gewist uit onze database.
De maximale huurprijs kan worden berekend met behulp van een puntensysteem. Hierin spelen onder andere de grootte van de woning, de energiezuinigheid, de voorzieningen en de WOZ-waarde een rol.
De hoeveelheid punten komt overeen met een maximale huurprijs. Is de huurprijs die de verhuurder vraagt hoger dan de huurprijs op basis van de punten dan kan de huurprijs worden verlaagd.
Wij werken op basis van no-cure, no-pay. Dat betekent dat we alleen verdienen als we jouw huurprijs ook echt kunnen verlagen.
Hoe dat precies werkt? We worden betaald uit de huur die jij tot de huurverlaging te veel betaalt. Alles wat je hierna bespaart, is volledig voor jou. De te veel betaalde huur vragen we terug bij de verhuurder.
De informatie in de brief komt uit openbare registers over jouw woning. Voor de energiezuinigheid van jouw woning kijken we bijvoorbeeld op ep-online. Op deze website kun je vinden of er voor jouw woning een energielabel of energie-index is geregistreerd. De WOZ-waarde van de woning is te vinden op www.wozwaardeloket.nl. Voor informatie over de grootte van de woning en het bouwjaar kijken we in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Aan de hand van al deze openbare informatie hebben we de brief opgesteld.
De informatie in de brief wordt zorgvuldig gecontroleerd. De huurprijs die in de brief genoemd wordt geeft dus een betrouwbare indicatie van de verlaging die wij voor jou kunnen realiseren.
Nadat jij op de brief hebt gereageerd controleren we de informatie nogmaals. We weten op die manier zeker dat we jouw huurprijs kunnen verlagen.
De meeste huurders weten niet dat er regelgeving is op het gebied van huurprijzen. Om huurders hierover te informeren sturen wij een brief.
Ook is het van belang dat in veel gevallen alleen in de eerste zes maanden van het huurcontract een procedure kan worden gestart. Ben je te laat dan kan de huurprijs niet meer worden verlaagd. Om die reden richten we ons specifiek op nieuwe huurders. De brief wordt verstuurd om huurders een eerlijke kans te geven om hun huurprijs te verlagen.
De eerste stap is het opsturen van je huurcontract. Soms hebben we daarnaast wat meer informatie nodig. Het gaat dan met name om de voorzieningen in de badkamer en de keuken. We vragen je dan een aantal foto’s te sturen. Aan de hand van het contract en de foto’s maken we een uitgebreidere puntentelling van je woning. We weten dan precies hoe we jou het beste kunnen helpen. Vervolgens sturen we je vrijblijvend een e-mail met meer informatie en een definitief aanbod.
Is dit aanbod voor jou akkoord dan ontvang je per e-mail een digitale overeenkomst die je online kunt ondertekenen. Na ondertekening gaan we aan de slag. We dienen de procedure bij de Huurcommissie in en Bumarang draagt zorg voor de gehele procedure, het contact met de verhuurder en de Huurcommissie. Je hoeft zelf dus niets te doen.
Nee. Als huurder word je in Nederland heel goed beschermd. Dit betekent dat de verhuurder het contract niet kan beëindigen, omdat jij een procedure start om de huur te verlagen.
De meeste contracten zijn voor onbepaalde tijd met een minimale huurperiode van een jaar. Dit betekent dat de verhuurder het contract alleen kan beëindigen in zeer uitzonderlijke gevallen. De verhuurder is gebonden aan wettelijk opzeggingsgronden. Je moet dan denken aan structurele huurachterstanden of aanhoudende overlast. Hiervan is vrijwel nooit sprake.
Sommige contracten bieden de verhuurder wel de mogelijkheid om het contract na één of twee jaar te beëindigen. Wanneer dit zo is dan staat dit in het huurcontract. Start je de procedure binnen deze bepaalde tijd dan is de kans groot dat het contract niet wordt verlengd.
Voordat we een procedure starten kijken we altijd goed naar jouw huurcontract. We informeren je vervolgens uitgebreid over jouw rechten en plichten. Je weet zo precies waar je aan toe bent. Om onduidelijkheden te voorkomen raden we je aan om eerst contact met ons op te nemen voordat je zelf contact met je verhuurder opneemt.
Een vrije sector woning is een woning die op basis van het puntensysteem een huurprijs heeft die hoger is dan € 808,06. Is de huurprijs op basis van het puntensysteem lager dan € 808,06 dan wordt de woning onterecht als vrije sector woning verhuurd. De huurprijs kan dan worden verlaagd.
In de eerst zes maanden van het huurcontract moet een procedure worden gestart bij de Huurcommissie. De Huurcommissie beoordeelt de redelijkheid van de overeengekomen huurprijs. Indien de huurprijs te hoog is op basis van het puntensysteem dan verlaagt zij de huurprijs.
Wij zijn dagelijks bereikbaar via Whatsapp (06) 15 40 13 74, via e-mail info@bumarang.nl of telefoon (050) 850 87 10.