Brief ontvangen?

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen over onze brief.
Waarom is mijn huurprijs te hoog?

De huurprijs van een woning is aan strenge regels gebonden. De maximale huurprijs kan worden berekend met behulp van een puntensysteem. Hierin spelen onder andere de grootte van de woning, de energiezuinigheid, de voorzieningen en de WOZ-waarde een rol.

De hoeveelheid punten komt overeen met een maximale huurprijs. Is de huurprijs die de verhuurder vraagt hoger dan de huurprijs op basis van de punten dan kan de huurprijs worden verlaagd.

Als wij vermoeden dat de huur te hoog is dan starten we een procedure bij de Huurcommissie. Dit is een overheidsinstantie die een bindende uitspraak kan doen over de hoogte van de huur. De uitspraak van de Huurcommissie is bindend. Na de uitspraak van de Huurcommissie kun je de lagere huur betalen.

Hoe komt Bumarang aan de informatie over mijn woning?

De informatie in de brief komt uit openbare registers over jouw woning. Voor de energiezuinigheid van jouw woning kijken we bijvoorbeeld op ep-online. Op deze website kun je vinden of er voor jouw woning een energielabel of energie-index is geregistreerd. De WOZ-waarde van de woning is te vinden op www.wozwaardeloket.nl. Voor informatie over de grootte van de woning en het bouwjaar kijken we in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Aan de hand van al deze openbare informatie hebben we de brief opgesteld.

De informatie in de brief wordt zorgvuldig gecontroleerd. De huurprijs die in de brief genoemd wordt geeft dus een betrouwbare indicatie van de verlaging die wij voor jou kunnen realiseren.

Nadat jij op de brief hebt gereageerd controleren we de informatie nogmaals. We weten op die manier zeker dat we jouw huurprijs kunnen verlagen.

Waarom stuurt Bumarang brieven?

De meeste huurders weten niet dat er regelgeving is op het gebied van huurprijzen. Om huurders hierover te informeren sturen wij een brief.

Ook is het van belang dat in veel gevallen alleen in de eerste zes maanden van het huurcontract een procedure kan worden gestart. Ben je te laat dan kan de huurprijs niet meer worden verlaagd. Om die reden richten we ons specifiek op nieuwe huurders. De brief wordt verstuurd om huurders een eerlijke kans te geven om hun huurprijs te verlagen.

Wat is het verdienmodel van Bumarang?

Bumarang werkt met een directe en gegarandeerde verlaging van de huurprijs. Dit werkt als volgt.

Op basis van de verwachte verlaging betaalt Bumarang je maandelijks een vast bedrag. Dit betalen we iedere maand totdat de huurprijs door de Huurcommissie is verlaagd. Vanaf de uitspraak van de Huurcommissie ga je zelf minder huur aan de verhuurder betalen. De huur die tot de uitspraak te veel is betaald is voor Bumarang.

We hopen erop dat er meer van de verhuurder kan worden teruggevorderd dan dat wij aan jou betalen. Dat is ons verdienmodel. Indien de Huurcommissie de huur niet verlaagd dan mag je de van ons ontvangen bedragen houden.

Een voorbeeld:

Jouw huurcontract is twee maanden geleden ingegaan. De maandelijkse huurprijs is naar verwachting € 300,00 te hoog. Wij bieden jou in dat geval € 100,00 per maand als directe verlaging.

Voor de eerste twee maanden ontvang je direct € 200,00 van ons. Gedurende de procedure ontvang je maandelijks nog eens € 100,00 op de eerste van de maand. Gemiddeld duurt een procedure ongeveer zeven maanden. In totaal ontvang je dus € 900,00 tot de uitspraak van de Huurcommissie. Na de uitspraak ga je € 300,00 minder betalen. Het verschil tussen het bedrag dat je te veel betaalt en het bedrag dat wij aan jou betalen is onze winst.

Ik wil een huurverlaging wat moet ik doen?

De eerste stap is het opsturen van je huurcontract. Soms hebben we daarnaast wat meer informatie nodig. Het gaat dan met name om de voorzieningen in de badkamer en de keuken. We vragen je dan een aantal foto’s te sturen. Aan de hand van het contract en de foto’s maken we een uitgebreidere puntentelling van je woning. We weten dan precies hoe we jou het beste kunnen helpen. Vervolgens sturen we je vrijblijvend een e-mail met meer informatie en een definitief aanbod.

Is dit aanbod voor jou akkoord dan ontvang je per e-mail een digitale overeenkomst die je online kunt ondertekenen. Na ondertekening gaan we aan de slag. We dienen de procedure bij de Huurcommissie in en zorgen ervoor dat jij direct begint met besparen. Bumarang draagt zorg voor de gehele procedure, het contact met de verhuurder en de Huurcommissie. Je hoeft zelf dus niets te doen.

Kan de verhuurder mijn huurcontract beëindigen als ik een procedure start?

Nee. Als huurder word je in Nederland heel goed beschermd. Dit betekent dat de verhuurder het contract niet kan beëindigen, omdat jij een procedure start om de huur te verlagen.

De meeste contracten zijn voor onbepaalde tijd met een minimale huurperiode van een jaar. Dit betekent dat de verhuurder het contract alleen kan beëindigen in zeer uitzonderlijke gevallen. De verhuurder is gebonden aan wettelijk opzeggingsgronden. Je moet dan denken aan structurele huurachterstanden of aanhoudende overlast. Hiervan is vrijwel nooit sprake.

Sommige contracten bieden de verhuurder wel de mogelijkheid om het contract na één of twee jaar te beëindigen. Wanneer dit zo is dan staat dit in het huurcontract. Start je de procedure binnen deze bepaalde tijd dan is de kans groot dat het contract niet wordt verlengd.

Voordat we een procedure starten kijken we altijd goed naar jouw huurcontract. We informeren je vervolgens uitgebreid over jouw rechten en plichten. Je weet zo precies waar je aan toe bent. Om onduidelijkheden te voorkomen raden we je aan om eerst contact met ons op te nemen voordat je zelf contact met je verhuurder opneemt.

Ik heb een vrije sector woning. Geldt het puntensysteem wel voor mij?

Een vrije sector woning is een woning die op basis van het puntensysteem een huurprijs heeft die hoger is dan € 752,33. Is de huurprijs op basis van het puntensysteem lager dan € 752,33 dan wordt de woning onterecht als vrije sector woning verhuurd. De huurprijs kan dan worden verlaagd.

In de eerst zes maanden van het huurcontract moet een procedure worden gestart bij de Huurcommissie. De Huurcommissie beoordeelt de redelijkheid van de overeengekomen huurprijs. Indien de huurprijs te hoog is op basis van het puntensysteem dan verlaagt zij de huurprijs.

Heb je een andere vraag?

  Weten of jouw huurprijs verlaagd kan worden?

  In een paar stappen duidelijkheid over de huurprijs.

  Stuur een scan of foto’s van je huurcontract

  Om te beoordelen of jouw huurprijs te hoog is stuur je een scan of foto’s van de huurovereenkomst naar Bumarang. Dit kan per e-mail of WhatsApp: (06) 15 40 13 74. Daarnaast ontvangen we graag de totale oppervlakte van jouw woonruimte en een aantal foto’s van de woonruimte.

  Ontvang een prognose en een voorstel

  Op basis van jouw informatie bepalen we of de huurprijs te hoog is en hoeveel je te veel betaalt. Daarnaast maken we een persoonlijk voorstel om de huurprijs te verlagen. Dit voorstel is altijd op basis van no cure no pay.

  Onderteken de overeenkomst

  Per e-mail ontvang je een digitale opdrachtovereenkomst. Hiermee geef je Bumarang de opdracht om de huurprijs te verlagen. Na ondertekening van de overeenkomst ontvang je een kopie voor jouw administratie.

  Start traject huurprijsverlaging

  Na ondertekening van de opdrachtovereenkomst start Bumarang het traject om de huurprijs te verlagen. Bumarang zorgt voor de huurprijsverlaging en is jouw aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen. Als de huurprijs te hoog is, is de uitkomst van het traject een bindende verlaging van de huurprijs.

  Contact

  Stuur een e-mail of laat ons contact met jou opnemen.
  ×