Brief ontvangen?

In een paar stappen duidelijkheid over je huurprijs.

Stap 1:

Stuur je huurcontract naar Bumarang

Stap 2:

Ontdek hoeveel jij kunt besparen

Stap 3:

Bumarang regelt de huurverlaging

Stap 4:

Betaal minder huur

Stap 1: Stuur je huurcontract naar Bumarang

Ik heb een vraag
  Wat doet Bumarang met mijn huurcontract?

  Bumarang gebruikt de informatie uit jouw huurcontract om de maximale huurprijs te berekenen. In het huurcontract wordt de hoogte en samenstelling van de huur genoemd. Daarnaast is het voor Bumarang belangrijk om de ingangsdatum van het contract te weten. Tot slot kijkt Bumarang naar de looptijd van het contract. Al deze informatie is nodig om jou een goed advies te kunnen geven.

  Zit ik ergens aan vast als ik mijn huurcontract upload?

  Nee je zit nergens aan vast. Bumarang heeft de informatie uit jouw contract nodig om de maximale huurprijs te berekenen. Nadat wij dit hebben gedaan ontvang je van ons een aanbod per e-mail. Besluit je om geen gebruik te maken van onze dienstverlening dan worden al jouw gegevens gewist uit onze database.

  Waarom is mijn huurprijs te hoog?

  De maximale huurprijs kan worden berekend met behulp van een puntensysteem. Hierin spelen onder andere de grootte van de woning, de energiezuinigheid, de voorzieningen en de WOZ-waarde een rol.

  De hoeveelheid punten komt overeen met een maximale huurprijs. Is de huurprijs die de verhuurder vraagt hoger dan de huurprijs op basis van de punten dan kan de huurprijs worden verlaagd.

  Wat is het verdienmodel van Bumarang?

  Wij werken op basis van no-cure, no-pay. Dat betekent dat we alleen verdienen als we jouw huurprijs ook echt kunnen verlagen.

  Hoe dat precies werkt? We worden betaald uit de huur die jij tot de huurverlaging te veel betaalt. Alles wat je hierna bespaart, is volledig voor jou. De te veel betaalde huur vragen we terug bij de verhuurder. Zodra we dat bedrag hebben ontvangen, krijg jij hier nog eens 20% van.

  Dus in het kort: Wij regelen gratis voor jou de huurverlaging, en je ontvangt ook nog eens 20% van de te veel betaalde huur terug zodra we deze van de verhuurder hebben ontvangen. Alle besparingen op je huur na de uitspraak van de Huurcommissie zijn voor jou.

  Hoe komt Bumarang aan de informatie over mijn woning?

  De informatie in de brief komt uit openbare registers over jouw woning. Voor de energiezuinigheid van jouw woning kijken we bijvoorbeeld op ep-online. Op deze website kun je vinden of er voor jouw woning een energielabel of energie-index is geregistreerd. De WOZ-waarde van de woning is te vinden op www.wozwaardeloket.nl. Voor informatie over de grootte van de woning en het bouwjaar kijken we in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Aan de hand van al deze openbare informatie hebben we de brief opgesteld.

  De informatie in de brief wordt zorgvuldig gecontroleerd. De huurprijs die in de brief genoemd wordt geeft dus een betrouwbare indicatie van de verlaging die wij voor jou kunnen realiseren.

  Nadat jij op de brief hebt gereageerd controleren we de informatie nogmaals. We weten op die manier zeker dat we jouw huurprijs kunnen verlagen.

  Waarom stuurt Bumarang brieven?

  De meeste huurders weten niet dat er regelgeving is op het gebied van huurprijzen. Om huurders hierover te informeren sturen wij een brief.

  Ook is het van belang dat in veel gevallen alleen in de eerste zes maanden van het huurcontract een procedure kan worden gestart. Ben je te laat dan kan de huurprijs niet meer worden verlaagd. Om die reden richten we ons specifiek op nieuwe huurders. De brief wordt verstuurd om huurders een eerlijke kans te geven om hun huurprijs te verlagen.

  Ik wil een huurverlaging wat moet ik doen?

  De eerste stap is het opsturen van je huurcontract. Soms hebben we daarnaast wat meer informatie nodig. Het gaat dan met name om de voorzieningen in de badkamer en de keuken. We vragen je dan een aantal foto’s te sturen. Aan de hand van het contract en de foto’s maken we een uitgebreidere puntentelling van je woning. We weten dan precies hoe we jou het beste kunnen helpen. Vervolgens sturen we je vrijblijvend een e-mail met meer informatie en een definitief aanbod.

  Is dit aanbod voor jou akkoord dan ontvang je per e-mail een digitale overeenkomst die je online kunt ondertekenen. Na ondertekening gaan we aan de slag. We dienen de procedure bij de Huurcommissie in en Bumarang draagt zorg voor de gehele procedure, het contact met de verhuurder en de Huurcommissie. Je hoeft zelf dus niets te doen.

  Kan de verhuurder mijn huurcontract beëindigen als ik een procedure start?

  Nee. Als huurder word je in Nederland heel goed beschermd. Dit betekent dat de verhuurder het contract niet kan beëindigen, omdat jij een procedure start om de huur te verlagen.

  De meeste contracten zijn voor onbepaalde tijd met een minimale huurperiode van een jaar. Dit betekent dat de verhuurder het contract alleen kan beëindigen in zeer uitzonderlijke gevallen. De verhuurder is gebonden aan wettelijk opzeggingsgronden. Je moet dan denken aan structurele huurachterstanden of aanhoudende overlast. Hiervan is vrijwel nooit sprake.

  Sommige contracten bieden de verhuurder wel de mogelijkheid om het contract na één of twee jaar te beëindigen. Wanneer dit zo is dan staat dit in het huurcontract. Start je de procedure binnen deze bepaalde tijd dan is de kans groot dat het contract niet wordt verlengd.

  Voordat we een procedure starten kijken we altijd goed naar jouw huurcontract. We informeren je vervolgens uitgebreid over jouw rechten en plichten. Je weet zo precies waar je aan toe bent. Om onduidelijkheden te voorkomen raden we je aan om eerst contact met ons op te nemen voordat je zelf contact met je verhuurder opneemt.

  Ik heb een vrije sector woning. Geldt het puntensysteem wel voor mij?

  Een vrije sector woning is een woning die op basis van het puntensysteem een huurprijs heeft die hoger is dan € 808,06. Is de huurprijs op basis van het puntensysteem lager dan € 808,06 dan wordt de woning onterecht als vrije sector woning verhuurd. De huurprijs kan dan worden verlaagd.

  In de eerst zes maanden van het huurcontract moet een procedure worden gestart bij de Huurcommissie. De Huurcommissie beoordeelt de redelijkheid van de overeengekomen huurprijs. Indien de huurprijs te hoog is op basis van het puntensysteem dan verlaagt zij de huurprijs.

  Ik heb een andere vraag

  Wij zijn dagelijks bereikbaar via Whatsapp (06) 15 40 13 74, via e-mail info@bumarang.nl of telefoon (050) 850 87 10.

  Wat zeggen anderen

  John Le blancheeeJohn Le blancheee ★★★★★ Alleen maar lof over dit bedrijf en haar werknemers! In het begin enigszins sceptisch toen men mij contacteerde maar die twijfel werd snel ontnomen. Na het process doorlopen te hebben betaal ik +\- €150,- minder aan huur per maand. Op iedere mail wordt binnen 20min gereageerd en de service waarbij ze op officiële wijze een huuropzegging doen is ook nog mooi meegenomen.Dank voor alle goede communicatie en het advies!Jill Van schijndelJill Van schijndel ★★★★★ Hele fijne mensen!! Hebben ons goed geholpen als het gaat om huursvermindering. Ook heel fijn contact en kon er terecht met alle vragen. Ik raad iedereen aan hun hulp In te schakelen als het nodig is.Bogdan SurubaruBogdan Surubaru ★★★★★ Great peoples whis are really helping ! Thank you for everything !!Mireille VisscherMireille Visscher ★★★★★ Fijn bedrijf met goed advies en veel betrokkenheid. Heldere adviezen en goede vakkennis. Heel fijn geholpen gedurende mijn hele traject. Echt een aanrader!js_loader

  Zelf berekenen

  Bereken zelf of je te veel huur betaalt.

  Contact

  Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.

   John Le blancheee
   John Le blancheee
   1695379475
   Alleen maar lof over dit bedrijf en haar werknemers! In het begin enigszins sceptisch toen men mij contacteerde maar die twijfel werd snel ontnomen. Na het process doorlopen te hebben betaal ik +\- €150,- minder aan huur per maand. Op iedere mail wordt binnen 20min gereageerd en de service waarbij ze op officiële wijze een huuropzegging doen is ook nog mooi meegenomen.Dank voor alle goede communicatie en het advies!
   Jerome Ibañez
   Jerome Ibañez
   1694600320
   Great service! Detmar and his team helped me recover overpaid rent and also helped me deal with the extra trouble that my landlady sent my way. The process was clear and well explained to me and the communication throughout the case was really good. Thanks to them, my rent will be lowered to almost 300 eur less every month!
   Be Good Do Good
   Be Good Do Good
   1693383806
   Very Helpful and good instant assistance to problems 🙂
   Tim Klooster
   Tim Klooster
   1693048506
   No-nonsense adviseurs, doen wat ze beloven en communiceren helder en duidelijk. Recent zelfs geholpen in het weekend bij een spoedgeval, dus perfecte service. De 5 sterren meer dan waard!
   Siraj Ahammed
   Siraj Ahammed
   1690575366
   really nice and professional people... they helped me recover my deposit amount and rent reduction, they are straight forward and transparent in all steps.
   Patrycja Niska
   Patrycja Niska
   1690279199
   It took a while to win the case but it was worth it.!!
   Professional advisors, helpful at any time of the day, even with the smallest detail. I recommend this company with full satisfaction!
   patrycja Niska
   patrycja Niska
   1690278754
   It took a while to win the case but it was worth it!Professionql advisors, helpful at any time of the day, even with the smallest detail. I recommend this company with full satisfaction!
   naoual ben salah
   naoual ben salah
   1690198982
   Enorm fijn bedrijf met duidelijke communicatie! Toen mijn partner en ik benaderd werden door bumarang waren wij eerst erg sceptisch. Bumarang heeft ons alles duidelijk uitgelegd en fijn begeleid met als eindresultaat een huur verlaging van €360, aanrader dus!
   Rick van Sluijs
   Rick van Sluijs
   1688809280
   Fijne, meedenkende instantie welke voor een flink lagere huurprijs hebben gezorgd. Zeker aan te raden!
   Olavo Gazzola
   Olavo Gazzola
   1688128151
   Remarkable company and group of professionals, who specialize in providing top-notch assistance with housing matters in the Netherlands. From the moment I reached out to them until the successful completion of my housing needs, they consistently demonstrated their dedication, professionalism, and expertise, earning them a well-deserved five-star rating
   Turgay Yildirim
   Turgay Yildirim
   1687946640
   Perfecte dienstverlening dankzij bumarang betaal ik maandelijks 200 euro minder!
   Turgay Yildirim
   Turgay Yildirim
   1687946598
   De diensten van bumarang zijn geweldig!
   Detmar
   Detmar
   1687336275
   ELLEN
   ELLEN
   1686927521
   Ik ben blij dat mijn huur van de flat Beeckestein te Deventer verlaagd is. De verhuurder houdt helemaal geen rekening met de regels van de huurcommissie. Ik ben blij dat ik jullie ingeschakeld heb en dat we een compromis gesloten hebben met de verhuurder. Ik heb geen zin in de rechtbank en lange procedure. En waar ik helemaal blij mee ben is, als in de toekomst de verhuurder veel teveel huur wilt vragen, dat jullie gratis willen controleren of de huurprijs terecht is. Dat is toch fantastisch! Dat noem nazorg. 👍
   Ellen Amoroso
   Ellen Amoroso
   1686922024
   🙂Bedankt Bumarang, dat jullie mij geholpen hebben met de huurverlaging van de flat Beeckestein te Deventer.
   Het is moeilijk om als huurder je recht te halen en te krijgen. De huurprijs stijgt de pan uit en daarom heb ik 😀😀Bumarang ingeschakeld. Zij zijn gespecialiseerd hierin.
   Anisa Gallagher
   Anisa Gallagher
   1686837526
   I worked with Bumarang last year and they have saved me so much time, money, and stress. A wonderful service that empowers tenants to stand up to unjust landlords and estate agents. I will continue to recommend them!
   Iulia Iulia
   Iulia Iulia
   1684418861
   De juristen van Bumarang hebben uitstekend werk geleverd en mij geholpen de huurprijs te verlagen. Deze mensen kennen de wetten en komen op voor de rechten van huurders. Ik dank hen voor het goede werk dat ze hebben geleverd en ik beveel Bumarang ten zeerste aan.
   Laurence Fabre
   Laurence Fabre
   1683807258
   Van het begin tot aan het eind ,erg duidelijk en vriendelijk geweest
   Ze hebben mij echt goed geholpen!!

   Ik zou bumarang zeker aanbevelen

   Nogmaals bedankt!
   Laurence Fabre
   Laurence Fabre
   1683807132
   Van het begin tot aan het eind ,erg duidelijk en vriendelijk geweestZe hebben mij echt goed geholpen!!Voor alle vragen kon ik altijd terecht via mail of telefonischIk zou bumarang zeker aanbevelen, niet twijfelen maar doen!Nogmaals bumarang bedankt voor alles
   Bogdan Surubaru
   Bogdan Surubaru
   1678877941
   Great peoples whis are really helping ! Thank you for everything !!
   Mireille Visscher
   Mireille Visscher
   1677441361
   Fijn bedrijf met goed advies en veel betrokkenheid. Heldere adviezen en goede vakkennis. Heel fijn geholpen gedurende mijn hele traject. Echt een aanrader!
   LittyWaves
   LittyWaves
   1675791059
   Top service en verstand van zaken. Super bedankt.
   Jill Van schijndel
   Jill Van schijndel
   1675773453
   Hele fijne mensen!! Hebben ons goed geholpen als het gaat om huursvermindering. Ook heel fijn contact en kon er terecht met alle vragen. Ik raad iedereen aan hun hulp In te schakelen als het nodig is.
   Matthew Garratt
   Matthew Garratt
   1675447254
   Fantastic customer service, excellent response times and provided great advice throughout the process.

   Result: Successful rent reduction settlement.

   I would absolutely recommend!
   Matt Garratt
   Matt Garratt
   1675447069
   Fantastic customer service, excellent response times and provided great advice throughout the process.Result: successful rent reduction settlement.I would absolutely recommend!
   Jordi Hoek
   Jordi Hoek
   1673942842
   Very good service, friendly people and excellent communication. Back in summer of 2019 I received a letter from Bumarang with the information that my rent was most likely too high and they were willing to assist me. From then we started the procedure, first at the Huurcommissie and later in court, and finally in the end of 2022 the case for me was finished. The procedure was lengthy, fortunately things have changed at the Huurcommissie speeding up the process, however I've always had good contact with Bumarang over the last 4 years. They could inform me about false demands from my landlord. With the back of Bumarang I always felt secure during a sometimes complex legal process. I can definitely recommend Bumarang for legal cases related to rental or service costs!
   Jordi H
   Jordi H
   1673942796
   Very good service, friendly people and excellent communication. Back in summer of 2019 I received a letter from Bumarang with the information that my rent was most likely too high and they were willing to assist me. From then we started the procedure, first at the Huurcommissie and later in court, and finally in the end of 2022 the case for me was finished. The procedure was lengthy, fortunately things have changed at the Huurcommissie speeding up the process, however I've always had good contact with Bumarang over the last 4 years. They could inform me about false demands from my landlord. With the back of Bumarang I always felt secure during a sometimes complex legal process. I can definitely recommend Bumarang for legal cases related to rental or service costs!
   Alger Hiemstra
   Alger Hiemstra
   1673355923
   In samenwerking met Bumarang heb ik de huur van ons appartement in Leeuwarden met bijna een kwart weten te verlagen. Het werk wordt je vrijwel geheel uit handen genomen en tijdens elke stap van het proces word je goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
   famke stoelwinder
   famke stoelwinder
   1673262400
   Ik ben heel goed en deskundig geholpen door Bumarang. Ze zijn goed bereikbaar, leggen alles goed uit en ook telefonisch altijd netjes te woord gestaan.Ik zou zeker in een volgend geval nogmaals contact opnemen met Bumarang.
   Niels Bruins
   Niels Bruins
   1670085543
   Begin dit jaar begonnen met een procedure tegen mijn huurprijs. Alles werd altijd direct met mij gecommuniceerd. Alles wat telefonisch besproken werd kreeg ik direct op de mail. Zeer tevreden en mijn huur gaat meer dan 300 euro per maand naar beneden. Ik ben erg blij!
   Monique Mesquita
   Monique Mesquita
   1667832634
   I absolutely recommend Bumarang services.
   During the entire process, I had little involvement and whenever needed they promptly answered to all questions or got involved themselves upon my request when the landlord became reluctant to accept the case.
   If more people knew their rights in the NL, likely the real estate market would be less competitive and more fair.
   Berk Bilgin
   Berk Bilgin
   1664787438
   Betrouwbaar en professioneel!✨
   Hadi Mirgolbabaee
   Hadi Mirgolbabaee
   1664730145
   Professional team! We had a great experience with their lawyers, helping us to win our case and receive all extra payments regarding our service costs. Communication with Bumarang is great, and they reach out to all our questions during the procedure. Highly recommended.
   Daiana Iurescu
   Daiana Iurescu
   1660379368
   These guys are great. They helped me win a case against an international company. With little involvement from my end, they handled everything and constantly updated me.

   10/10, totally recommend.
   Ronald van der Weijden
   Ronald van der Weijden
   1660215640
   Received back over a thousand euros with Bumarang’s help against Camelot.

   They have the heart on the right place and offer very reasonable pricing for their services.

   Even when it might seem impossible against a company as big as Camelot, with just a few of us renting together with Bumarang, it becomes possible to make things come to justice.

   They communicate very clearly what our options were. I appreciate Bumarang very very much 🙏🙏🙏
   Amy Vermeer
   Amy Vermeer
   1655972505
   in het begin ben ik erg sceptisch geweest. het leek te goed om waar te zijn. maar het is toch echt gelukt en mijn huur is met een flink bedrag verlaagd. ik ben bumarang echt dankbaar. zeker een aanrader.
   Bram Schouwenburg
   Bram Schouwenburg
   1655111203
   Erg tevreden met Bumurang. Vriendelijke en deskundige mensen, heel prettig contact gehad tijdens het proces van de huurverlaging.
   Danny Schoester
   Danny Schoester
   1654254873
   Bumarang heeft mij enorm goed geholpen met de bemiddeling voor het verlagen van de huurprijs.
   Maurits Bosman
   Maurits Bosman
   1637771705
   Bumarang gave us professional assistance in claiming our rights to lower monthly rent to institutional investors who own the apartment building, whose only goal is to line their own pockets. With more than 30% rent reduction we now pay a fair price for the apartment. Get in touch with Bumarang if you suspect you're paying too much rent. Highly recommended!
   Sandy Caskie
   Sandy Caskie
   1629871555
   These guys were able to reduce my rent by half its original value! Service was excellent and they took care of the whole process - would absolutely recommend.
   Pershant Bhikharie
   Pershant Bhikharie
   1629476022
   Lange procedure gehad, maar altijd goed geholpen. Stoppen niet voordat er duidelijkheid is en zetten zich goed in voor de ander.
   Sharon Ann
   Sharon Ann
   1629041451
   Very happy about my experience with Bumarang! Communication is clear, they do what they say and also very happy with the end result!
   Laurens Van Der Sluijs
   Laurens Van Der Sluijs
   1628766734
   Poos geleden brief op de mat gekregen, mail gestuurd en gelijk dezelfde dag nog een aanbod gekregen. Ging heel vlot allemaal, kan het van harte aanbevelen.
   Liesa Van Dyck
   Liesa Van Dyck
   1624348175
   Bumarang heeft ons fantastisch bijgestaan in onze strijd tegen oneerlijke huurprijzen/huurbazen. Zelfs toen er nog niet officieel een samenwerking was aangegaan stonden ze ons altijd snel en uitgebreid te woord met duidelijke uitleg en advies. Niet twijfelen als je denkt dat je te veel huur betaalt!
   Lody van Burgh
   Lody van Burgh
   1618510714
   In het begin was ik sceptisch maar dit zijn echt vakmensen en staan voor je klaar om de juiste raad te geven. Mijn huur is verlaagd en met meer dan in de eerste instantie werd gedacht. Dus heb jij bedenkingen over je huidige huurprijs die je betaald dan zou ik zeker eens contact opnemen.
   Anna Korelin
   Anna Korelin
   1615220169
   As an international student, I contacted Bumarang with some problems with my rental contract and received friendly, useful and extremely efficient help. Would definitely recommend their service!
   Salim Ishaqzai
   Salim Ishaqzai
   1613989447
   Door bumarang hebben we huur verlaging gekregen! Super goede service en fijne communicatie. Ik beveel het zeker aan.
   ×
   js_loader