Huren als student: betaal je niet te veel?

Als student je eigen plekje hebben is spannend en leerzaam. Het betekent zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheden en omgaan met huisgenoten. Maar je wilt niet te veel betalen voor die ervaring. Bumarang kan je helpen om te zien of je te veel betaalt en zo ja, wat je eraan kunt doen.

Hoe weet je wat je mag betalen?

De maximale huurprijs voor een kamer is te berekenen met een puntensysteem. Punten worden toegekend op basis van de grootte van de kamer en aanwezige voorzieningen. Hoe meer punten hoe hoger de huurprijs mag zijn. Een eigen douche, keuken of wastafel? Dat levert je kamer meer punten op. Deel je echter met meer dan vijf huisgenoten een douche of toilet, dan scoor je daar geen punten mee.

Groepscontract of individueel contract?

Soms huren huisgenoten gezamenlijk een heel huis via een groepscontract. Dit verandert de berekening. Ben je onderdeel van zo’n groepscontract? Dan bepaalt het puntensysteem voor zelfstandige woonruimte de maximale huurprijs.

Betaal je te veel? Bumarang helpt je!

Als je denkt dat je te veel betaalt, schakel dan Bumarang in. Stuur ons je contract en we beoordelen je situatie. We leggen de huurprijs voor aan de verhuurder. Indien nodig starten we een procedure bij de huurcommissie. Gedurende de procedure blijven we in contact met de verhuurder. We kijken voortdurend welke mogelijkheden er zijn om tot een oplossing te komen.

Ons doel is een lagere prijs, het liefst zo snel mogelijk. Onze voorwaarden zijn simpel: bumarang regelt alles, in ruil voor de huur die je tot de verlaging te veel hebt betaald, lukt het niet dan heb je geen kosten.

Start met besparen

Start met besparen! Wil je de volgende stap zetten? Vul de huurcalculator in en stuur je contract naar ons op. Hierna hoor je van ons hoeveel je volgende maand kunt besparen.

Verwante berichten