Huur opzeggen

Zeg de huur op de juiste manier op.

Huur opzeggen

Lees hier hoe je de huur opzegt.
Bumarang Huur opzeggen

De huur op de juiste manier opzeggen is erg belangrijk. Het niet goed opzeggen van het huurcontract kan ervoor zorgen dat je de woonruimte onnodig lang huurt. Dit leidt tot extra kosten of zorgt ervoor dat de verhuurder de borg niet of slechts gedeeltelijk terugbetaalt.

Bumarang Huur opzeggen

Opzegtermijn

Opzegtermijn meestal een maand.

Je moet de huurovereenkomst altijd opzeggen als je het huurcontract wil beëindigen. Het is belangrijk dat je de huur op tijd opzegt. De opzegtermijn is gelijk aan de tijd tussen de huurbetalingen.

Meestal wordt de huur maandelijks betaalt. Dit betekent dat de opzegtermijn dan één maand is. De termijn mag niet korter zijn dan een maand en niet langer dan drie maanden.

In veel contracten wordt een verkeerde opzegtermijn gehanteerd van bijvoorbeeld 2 of 3 maanden terwijl de huur maandelijks wordt betaald. Dit is in strijd met dwingend recht en daardoor niet geldig.

Een voorbeeld:

Je huurt een kamer en betaalt maandelijks een huurprijs van € 300,00. Je wilt het contract beëindigen per 1 juli 2018. In dit geval geldt een opzegtermijn van één maand. Je moet er voor zorgen dat de verhuurder de opzegging uiterlijk 31 mei 2018 heeft ontvangen.

De opzegging

Verzekerd van een juiste opzegging.
Bumarang Huur opzeggen

Volgens de wet zijn er twee manieren om op te zeggen. Je kunt opzeggen via een aangetekende brief of via een deurwaardersexploot. Een deurwaardersexploot is erg duur en wordt daarom vrijwel nooit gebruikt.

Wij raden aan om je opzegging aangetekend te versturen. Op die manier kun je aantonen dat je de brief op tijd hebt verstuurd en dat de verhuurder de opzegging op tijd heeft ontvangen. De kosten hiervan zijn ongeveer € 8,50. Post je de brief vóór de buslichting dan wordt hij meestal de volgende werkdag bezorgd.

In veel gevallen zeggen huurders het huurcontract op per e-mail. Als de verhuurder hiermee instemt dan is dit geen probleem.

Als de verhuurder deze opzegging niet accepteert of als je geen bevestiging van de verhuurder ontvangt dan dien je de opzegging alsnog per aangetekende post te versturen. Je bent er op die manier zeker van dat de verhuurder de opzegging heeft ontvangen en dat het contract eindigt op de gewenste datum.

Bumarang Huur opzeggen

Hoe zeg ik de huur op?

In een paar stappen de huur opzeggen.

Download de standaard opzeggingsbrief en vul hem in

Download de opzeggingsbrief op onze website. Hierna kun je hem invullen en uitprinten. Zorg ervoor dat je ten minste 1 volle kalendermaand voor het einde van het huurcontract opzegt. Wil je per 1 maart 2018 opzeggen dan moet de brief voor 1 februari 2018 bij de verhuurder zijn.

Verstuur de brief aangetekend naar de verhuurder

Stuur de opzeggingsbrief op tijd naar de verhuurder. Om aan te kunnen tonen dat je de brief hebt verstuurd doe je dit aangetekend.

Bekijk of de brief is aangekomen

Bij het versturen van de brief kun je controleren of de verhuurder de brief heeft aangenomen. Als de verhuurder de brief heeft aangenomen dan mag je er vanuit gaan dat de opzegging is geslaagd.

Download opzeggingsbrief

Download de standaard opzeggingsbrief.

Contact

Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.

    ×

    Hello!

    Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@bumarang.nl

    ×