Huur opzeggen

Huur opzeggen

Lees hier hoe je de huur opzegt.
Bumarang Huur opzeggen - Voor een eerlijke huurprijs

De huur op de juiste manier opzeggen is erg belangrijk. Het niet goed opzeggen van het huurcontract kan ervoor zorgen dat je de woonruimte onnodig lang huurt. Dit leidt tot extra kosten of zorgt ervoor dat de verhuurder de borg niet of slechts gedeeltelijk terugbetaalt.

Bumarang Huur opzeggen - Voor een eerlijke huurprijs

Opzegtermijn

Opzegtermijn meestal een maand.
blank
blank

Je moet de huurovereenkomst altijd opzeggen als je het huurcontract wil beëindigen. Het is belangrijk dat je de huur op tijd opzegt. De opzegtermijn is gelijk aan de tijd tussen de huurbetalingen.

Meestal wordt de huur maandelijks betaald. Dit betekent dat de opzegtermijn dan één maand is. De termijn mag niet korter zijn dan een maand en niet langer dan drie maanden.

In veel contracten wordt een verkeerde opzegtermijn gehanteerd van bijvoorbeeld 2 of 3 maanden terwijl de huur maandelijks wordt betaald. Dit is in strijd met dwingend recht en daardoor niet geldig.

Een voorbeeld:

Je huurt een kamer en betaalt maandelijks een huurprijs van € 300,00. Je wilt het contract beëindigen per 1 juli 2018. In dit geval geldt een opzegtermijn van één maand. Je moet er voor zorgen dat de verhuurder de opzegging uiterlijk 31 mei 2018 heeft ontvangen.

De opzegging

Verzekerd van een juiste opzegging.
Bumarang Huur opzeggen

Volgens de wet zijn er twee manieren om op te zeggen. Je kunt opzeggen via een aangetekende brief of via een deurwaardersexploot. Een deurwaardersexploot is erg duur en wordt daarom vrijwel nooit gebruikt.

Wij raden aan om je opzegging aangetekend te versturen. Op die manier kun je aantonen dat je de brief op tijd hebt verstuurd en dat de verhuurder de opzegging op tijd heeft ontvangen. De kosten hiervan zijn ongeveer € 8,50. Post je de brief vóór de buslichting dan wordt hij meestal de volgende werkdag bezorgd.

In veel gevallen zeggen huurders het huurcontract op per e-mail. Als de verhuurder hiermee instemt dan is dit geen probleem.

Als de verhuurder deze opzegging niet accepteert of als je geen bevestiging van de verhuurder ontvangt dan dien je de opzegging alsnog per aangetekende post te versturen. Je bent er op die manier zeker van dat de verhuurder de opzegging heeft ontvangen en dat het contract eindigt op de gewenste datum.

Bumarang Huur opzeggen

Hoe zeg ik de huur op?

In een paar stappen de huur opzeggen.

Download de standaard opzeggingsbrief en vul hem in

Download de opzeggingsbrief op onze website. Hierna kun je hem invullen en uitprinten. Zorg ervoor dat je ten minste 1 volle kalendermaand voor het einde van het huurcontract opzegt. Wil je per 1 maart 2018 opzeggen dan moet de brief voor 1 februari 2018 bij de verhuurder zijn.

Verstuur de brief aangetekend naar de verhuurder

Stuur de opzeggingsbrief op tijd naar de verhuurder. Om aan te kunnen tonen dat je de brief hebt verstuurd doe je dit aangetekend.

Bekijk of de brief is aangekomen

Bij het versturen van de brief kun je controleren of de verhuurder de brief heeft aangenomen. Als de verhuurder de brief heeft aangenomen dan mag je er vanuit gaan dat de opzegging is geslaagd.

Download opzeggingsbrief

Download de standaard opzeggingsbrief.
  Wat zeggen anderen

  Chris MeilinkChris Meilink ★★★★★ Ik zou zo weer gebruik maken via deze service, snel antwoord, snel huurcommissie langsgestuurd, snel uitspraak.Je hoeft zelf niks voor te schieten bij ze, de betaling gaat af via het teveel betaalde aan huur (in elk geval voor mij)famke stoelwinderfamke stoelwinder ★★★★★ Ik ben heel goed en deskundig geholpen door Bumarang. Ze zijn goed bereikbaar, leggen alles goed uit en ook telefonisch altijd netjes te woord gestaan.Ik zou zeker in een volgend geval nogmaals contact opnemen met Bumarang.Jerome IbañezJerome Ibañez ★★★★★ Great service! Detmar and his team helped me recover overpaid rent and also helped me deal with the extra trouble that my landlady sent my way. The process was clear and well explained to me and the communication throughout the case was really good. Thanks to them, my rent will be lowered to almost 300 eur less every month!ELLENELLEN ★★★★☆ Ik ben blij dat mijn huur van de flat Beeckestein te Deventer verlaagd is. De verhuurder houdt helemaal geen rekening met de regels van de huurcommissie. Ik ben blij dat ik jullie ingeschakeld heb en dat we een compromis gesloten hebben met de verhuurder. Ik heb geen zin in de rechtbank en lange procedure. En waar ik helemaal blij mee ben is, als in de toekomst de verhuurder veel teveel huur wilt vragen, dat jullie gratis willen controleren of de huurprijs terecht is. Dat is toch fantastisch! Dat noem nazorg. 👍js_loader

  Huurcheck

  Bereken of je te veel huur betaalt.

  Contact

  Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.