Huur verlagen

Huurprijs te hoog?

Huurprijzen zijn aan strenge regels gebonden.
Huur verlagen wetboek

De huurprijs van een woning kan worden berekend met behulp van een puntensysteem. Op basis van de oppervlakte van de woonruimte, de voorzieningen, de energiezuinigheid en de WOZ-waarde kan worden berekend hoeveel punten een woonruimte krijgt. Het aantal punten bepaalt de maximale huurprijs. De maandelijkse huurprijs mag niet hoger zijn dan de prijs die hoort bij het aantal punten van de woonruimte.

Is de huur in het contract hoger dan de huur op basis van het puntensysteem, dan kan de huur worden verlaagd. Bumarang helpt jou bij het verlagen van de huurprijs. Dit doen we met behulp van de Huurcommissie. Dit is een overheidsinstantie die een bindende uitspraak kan doen over de hoogte van de huur.

Hoe dat precies werkt? We worden betaald uit de huur die jij tot de huurverlaging te veel betaalt. Alles wat je hierna bespaart, is volledig voor jou. De te veel betaalde huur vragen we terug bij de verhuurder. 

Huur verlagen wetboek

Ben jij net in je woning komen wonen?

Huur verlagen met terugwerkende kracht.
blank
blank

Als je minder dan zes maanden geleden in de woonruimte bent komen wonen, dan kan de huurprijs met terugwerkende kracht worden verlaagd. Je krijgt dan de te veel betaalde huur terug. In sommige gevallen kan dit zelfs als jij al langer dan zes maanden in de woonruimte woont. Ben je benieuwd of dit ook voor jou geldt? Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Is de huurprijs verlaagd?

De verlaging is juridisch bindend.
blank

Als de huurprijs is verlaagd, dan is de verlaging juridisch bindend. Je kunt zonder risico de lagere huurprijs gaan betalen. Zo maken we huur verlagen eenvoudig.

Als huurder ben je in Nederland goed beschermd. Dit betekent dat jouw verhuurder het huurcontract niet kan opzeggen omdat jouw huurprijs is verlaagd. 

blank

Wat zeggen anderen

Uitstekend
4.6
ELLEN
ELLEN
Ik ben blij dat mijn huur van de flat Beeckestein te Deventer verlaagd is. De verhuurder houdt helemaal geen rekening met de regels van de huurcommissie. Ik ben blij dat ik jullie ingeschakeld heb en dat we een compromis gesloten hebben met de verhuurder. Ik heb geen zin in de rechtbank en lange procedure. En waar ik helemaal blij mee ben is, als in de toekomst de verhuurder veel teveel huur wilt vragen, dat jullie gratis willen controleren of de huurprijs terecht is. Dat is toch fantastisch! Dat noem nazorg. 👍
Iulia Iulia
Iulia Iulia
De juristen van Bumarang hebben uitstekend werk geleverd en mij geholpen de huurprijs te verlagen. Deze mensen kennen de wetten en komen op voor de rechten van huurders. Ik dank hen voor het goede werk dat ze hebben geleverd en ik beveel Bumarang ten zeerste aan.
Turgay Yildirim
Turgay Yildirim
Perfecte dienstverlening dankzij bumarang betaal ik maandelijks 200 euro minder!
onno flaman
onno flaman
Bumarang heeft er voor gezorgd dat mijn kosten als duurder drastisch zijn verminderd. Hier ben ik ze heel erg dankbaar voor. Ze hebben alles netjes geregeld, de communicatie was goed.Een hele fijne samenwerking dus.
js_loader

Huurcheck

Bereken of je te veel huur betaalt.

Contact

Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.