Huur verlagen

Huurprijzen zijn aan regels gebonden.

Huurprijs te hoog?

Huurprijzen zijn aan strenge regels gebonden.
Huur verlagen wetboek

De huurprijs van een woning kan worden berekend met behulp van een puntensysteem. Op basis van de oppervlakte van de woonruimte, de voorzieningen, de energiezuinigheid en de WOZ-waarde kan worden berekend hoeveel punten een woonruimte krijgt. Het aantal punten bepaalt de maximale huurprijs. De maandelijkse huurprijs mag niet hoger zijn dan de prijs die hoort bij het aantal punten van de woonruimte.

Is de huur in het contract hoger dan de huur op basis van het puntensysteem, dan kan de huur worden verlaagd. Bumarang helpt jou bij het verlagen van de huurprijs. Dit doen we met behulp van de Huurcommissie. Dit is een overheidsinstantie die een bindende uitspraak kan doen over de hoogte van de huur.

We werken met een directe verlaging van de huurprijs. Je ontvangt tot de uitspraak van de Huurcommissie maandelijks een vaste vergoeding van ons. Na de uitspraak is de volledige besparing voor jou. Je bent op die manier verzekerd van een verlaging.

Huur verlagen wetboek

Ben jij net in je woning komen wonen?

Huur verlagen met terugwerkende kracht.

Als je minder dan zes maanden geleden in de woonruimte bent komen wonen, dan kan de huurprijs met terugwerkende kracht worden verlaagd. Je krijgt dan de te veel betaalde huur terug. In sommige gevallen kan dit zelfs als jij al langer dan zes maanden in de woonruimte woont. Ben je benieuwd of dit ook voor jou geldt? Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Is de huurprijs verlaagd?

De verlaging is juridisch bindend.

Als de huurprijs is verlaagd, dan is de verlaging juridisch bindend. Je kunt zonder risico de lagere huurprijs gaan betalen. Zo maken we huur verlagen eenvoudig.

Als huurder ben je in Nederland goed beschermd. Dit betekent dat jouw verhuurder het huurcontract niet kan opzeggen omdat jouw huurprijs is verlaagd. 

Zelf berekenen

Bereken zelf of je te veel huur betaalt.

Bumarang laten berekenen

Geheel vrijblijvend een exacte berekening.

Contact

Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.

    ×

    Hello!

    Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@bumarang.nl

    ×