Huurcalculator

Vul in en ontdek de eerlijke huurprijs.


Let op! Deel jij de keuken, toilet en/of badkamer? Ga dan naar de Huurcalculator voor kamers.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een overzicht van veelgestelde vragen die we dagelijks binnenkrijgen.
Mijn huurprijs is te hoog, wat nu?

Om te beoordelen welke mogelijkheden je hebt kun je het beste contact met Bumarang opnemen. We controleren eerst of jouw berekening helemaal klopt. Ook kijken we naar jouw huurcontract. Dit is nodig omdat de mogelijkheden deels afhankelijk zijn van de inhoud van je huurcontract. Na controle van de puntentelling en je huurcontract vertellen we wat jouw mogelijkheden zijn om de huurprijs te verlagen. Dit doen we gratis en vrijblijvend.

Wanneer valt een huurwoning in de vrije sector en wanneer onder sociale huur?

Dit is afhankelijk van de kale huurprijs op de dag dat jouw contract inging. Was de kale huurprijs hoger dan de op dat moment geldende liberalisatiegrens? Dan valt de huurwoning in de vrije sector. Welk bedrag de grens is tussen sociale huur en vrije sector, is elk jaar anders. Op deze website kun je kijken of jouw woning een sociale huurwoning is. Let op: Is de huur door huurverhogingen inmiddels hoger geworden dan de liberalisatiegrens? Dan blijft de woning toch een sociale huurwoning. Het gaat om de kale huurprijs bij de start van het huurcontract.

Wat is het verdienmodel van Bumarang?

Wij werken op basis van no-cure, no-pay. Dat betekent dat we alleen verdienen als we jouw huurprijs ook echt kunnen verlagen.

Hoe dat precies werkt? We worden betaald uit de huur die jij tot de huurverlaging te veel betaalt. Alles wat je hierna bespaart, is volledig voor jou. De te veel betaalde huur vragen we terug bij de verhuurder. Zodra we dat bedrag hebben ontvangen, krijg jij hier nog eens 20% van.

Dus in het kort: Wij regelen gratis voor jou de huurverlaging, en je ontvangt ook nog eens 20% van de te veel betaalde huur terug zodra we deze van de verhuurder hebben ontvangen. Alle besparingen op je huur na de uitspraak van de Huurcommissie zijn voor jou.

Ik huur een vrije sector woning maar mijn huurprijs is te hoog. Kan ik hier wat aan doen?

Als je nog geen zes maanden in de woning woont, dan kun jij je huurprijs laten toetsen en verlagen. Woon je langer dan zes maanden in de woning? Ook dan zijn er misschien nog mogelijkheden. Je kunt het beste contact met Bumarang opnemen om jouw situatie te bespreken. Dit kan gratis en vrijblijvend.

Ik huur een kamer. Kan ik ook mijn maximale huurprijs berekenen?

Ook voor een kamer kun je de maximale huurprijs berekenen. Ga naar de Huurcalculator voor kamers.

Wat is het verschil tussen kale huur en all-inprijs?

De kale huurprijs betaal je puur voor de woonruimte. Daar bovenop betaal je servicekosten en/of de kosten voor de gas, water en licht. Als je een all-in huurprijs betaalt, betaal je één bedrag voor de kale huurprijs en alle bijkomende kosten. Daarbij is het niet duidelijk wat het bedrag voor de kale huurprijs en/of servicekosten is. Een all-inprijs is niet toegestaan omdat dit veel nadelen heeft voor een huurder. Betaal je een all-inprijs? Neem dan contact met Bumarang op om gratis en vrijblijvend jouw mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn de nadelen als ik een all-in-huurprijs betaal?

Bij een all-inprijs kun je niet beoordelen of de jaarafrekening klopt. Vaak krijg je niet eens een afrekening. Je weet dan niet of jij eigenlijk nog servicekosten terug zou moeten krijgen. Ook kun je niet controleren of jouw huurprijs te hoog is en of de huurverhoging wel klopt.

Ik heb een andere vraag

Wij zijn dagelijks bereikbaar via Whatsapp (06) 15 40 13 74, via e-mail info@bumarang.nl of telefoon (050) 850 87 10.

Wat zeggen anderen

John Le blancheeeJohn Le blancheee ★★★★★ Alleen maar lof over dit bedrijf en haar werknemers! In het begin enigszins sceptisch toen men mij contacteerde maar die twijfel werd snel ontnomen. Na het process doorlopen te hebben betaal ik +\- €150,- minder aan huur per maand. Op iedere mail wordt binnen 20min gereageerd en de service waarbij ze op officiële wijze een huuropzegging doen is ook nog mooi meegenomen.Dank voor alle goede communicatie en het advies!Jill Van schijndelJill Van schijndel ★★★★★ Hele fijne mensen!! Hebben ons goed geholpen als het gaat om huursvermindering. Ook heel fijn contact en kon er terecht met alle vragen. Ik raad iedereen aan hun hulp In te schakelen als het nodig is.Bogdan SurubaruBogdan Surubaru ★★★★★ Great peoples whis are really helping ! Thank you for everything !!Mireille VisscherMireille Visscher ★★★★★ Fijn bedrijf met goed advies en veel betrokkenheid. Heldere adviezen en goede vakkennis. Heel fijn geholpen gedurende mijn hele traject. Echt een aanrader!js_loader

Huur laten berekenen

Geheel vrijblijvend een exacte berekening.

Contact

Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.

  John Le blancheee
  John Le blancheee
  1695379475
  Alleen maar lof over dit bedrijf en haar werknemers! In het begin enigszins sceptisch toen men mij contacteerde maar die twijfel werd snel ontnomen. Na het process doorlopen te hebben betaal ik +\- €150,- minder aan huur per maand. Op iedere mail wordt binnen 20min gereageerd en de service waarbij ze op officiële wijze een huuropzegging doen is ook nog mooi meegenomen.Dank voor alle goede communicatie en het advies!
  Jerome Ibañez
  Jerome Ibañez
  1694600320
  Great service! Detmar and his team helped me recover overpaid rent and also helped me deal with the extra trouble that my landlady sent my way. The process was clear and well explained to me and the communication throughout the case was really good. Thanks to them, my rent will be lowered to almost 300 eur less every month!
  Be Good Do Good
  Be Good Do Good
  1693383806
  Very Helpful and good instant assistance to problems 🙂
  Tim Klooster
  Tim Klooster
  1693048506
  No-nonsense adviseurs, doen wat ze beloven en communiceren helder en duidelijk. Recent zelfs geholpen in het weekend bij een spoedgeval, dus perfecte service. De 5 sterren meer dan waard!
  Siraj Ahammed
  Siraj Ahammed
  1690575366
  really nice and professional people... they helped me recover my deposit amount and rent reduction, they are straight forward and transparent in all steps.
  Patrycja Niska
  Patrycja Niska
  1690279199
  It took a while to win the case but it was worth it.!!
  Professional advisors, helpful at any time of the day, even with the smallest detail. I recommend this company with full satisfaction!
  patrycja Niska
  patrycja Niska
  1690278754
  It took a while to win the case but it was worth it!Professionql advisors, helpful at any time of the day, even with the smallest detail. I recommend this company with full satisfaction!
  naoual ben salah
  naoual ben salah
  1690198982
  Enorm fijn bedrijf met duidelijke communicatie! Toen mijn partner en ik benaderd werden door bumarang waren wij eerst erg sceptisch. Bumarang heeft ons alles duidelijk uitgelegd en fijn begeleid met als eindresultaat een huur verlaging van €360, aanrader dus!
  Rick van Sluijs
  Rick van Sluijs
  1688809280
  Fijne, meedenkende instantie welke voor een flink lagere huurprijs hebben gezorgd. Zeker aan te raden!
  Olavo Gazzola
  Olavo Gazzola
  1688128151
  Remarkable company and group of professionals, who specialize in providing top-notch assistance with housing matters in the Netherlands. From the moment I reached out to them until the successful completion of my housing needs, they consistently demonstrated their dedication, professionalism, and expertise, earning them a well-deserved five-star rating
  Turgay Yildirim
  Turgay Yildirim
  1687946640
  Perfecte dienstverlening dankzij bumarang betaal ik maandelijks 200 euro minder!
  Turgay Yildirim
  Turgay Yildirim
  1687946598
  De diensten van bumarang zijn geweldig!
  Detmar
  Detmar
  1687336275
  ELLEN
  ELLEN
  1686927521
  Ik ben blij dat mijn huur van de flat Beeckestein te Deventer verlaagd is. De verhuurder houdt helemaal geen rekening met de regels van de huurcommissie. Ik ben blij dat ik jullie ingeschakeld heb en dat we een compromis gesloten hebben met de verhuurder. Ik heb geen zin in de rechtbank en lange procedure. En waar ik helemaal blij mee ben is, als in de toekomst de verhuurder veel teveel huur wilt vragen, dat jullie gratis willen controleren of de huurprijs terecht is. Dat is toch fantastisch! Dat noem nazorg. 👍
  Ellen Amoroso
  Ellen Amoroso
  1686922024
  🙂Bedankt Bumarang, dat jullie mij geholpen hebben met de huurverlaging van de flat Beeckestein te Deventer.
  Het is moeilijk om als huurder je recht te halen en te krijgen. De huurprijs stijgt de pan uit en daarom heb ik 😀😀Bumarang ingeschakeld. Zij zijn gespecialiseerd hierin.
  Anisa Gallagher
  Anisa Gallagher
  1686837526
  I worked with Bumarang last year and they have saved me so much time, money, and stress. A wonderful service that empowers tenants to stand up to unjust landlords and estate agents. I will continue to recommend them!
  Iulia Iulia
  Iulia Iulia
  1684418861
  De juristen van Bumarang hebben uitstekend werk geleverd en mij geholpen de huurprijs te verlagen. Deze mensen kennen de wetten en komen op voor de rechten van huurders. Ik dank hen voor het goede werk dat ze hebben geleverd en ik beveel Bumarang ten zeerste aan.
  Laurence Fabre
  Laurence Fabre
  1683807258
  Van het begin tot aan het eind ,erg duidelijk en vriendelijk geweest
  Ze hebben mij echt goed geholpen!!

  Ik zou bumarang zeker aanbevelen

  Nogmaals bedankt!
  Laurence Fabre
  Laurence Fabre
  1683807132
  Van het begin tot aan het eind ,erg duidelijk en vriendelijk geweestZe hebben mij echt goed geholpen!!Voor alle vragen kon ik altijd terecht via mail of telefonischIk zou bumarang zeker aanbevelen, niet twijfelen maar doen!Nogmaals bumarang bedankt voor alles
  Bogdan Surubaru
  Bogdan Surubaru
  1678877941
  Great peoples whis are really helping ! Thank you for everything !!
  Mireille Visscher
  Mireille Visscher
  1677441361
  Fijn bedrijf met goed advies en veel betrokkenheid. Heldere adviezen en goede vakkennis. Heel fijn geholpen gedurende mijn hele traject. Echt een aanrader!
  LittyWaves
  LittyWaves
  1675791059
  Top service en verstand van zaken. Super bedankt.
  Jill Van schijndel
  Jill Van schijndel
  1675773453
  Hele fijne mensen!! Hebben ons goed geholpen als het gaat om huursvermindering. Ook heel fijn contact en kon er terecht met alle vragen. Ik raad iedereen aan hun hulp In te schakelen als het nodig is.
  Matthew Garratt
  Matthew Garratt
  1675447254
  Fantastic customer service, excellent response times and provided great advice throughout the process.

  Result: Successful rent reduction settlement.

  I would absolutely recommend!
  Matt Garratt
  Matt Garratt
  1675447069
  Fantastic customer service, excellent response times and provided great advice throughout the process.Result: successful rent reduction settlement.I would absolutely recommend!
  Jordi Hoek
  Jordi Hoek
  1673942842
  Very good service, friendly people and excellent communication. Back in summer of 2019 I received a letter from Bumarang with the information that my rent was most likely too high and they were willing to assist me. From then we started the procedure, first at the Huurcommissie and later in court, and finally in the end of 2022 the case for me was finished. The procedure was lengthy, fortunately things have changed at the Huurcommissie speeding up the process, however I've always had good contact with Bumarang over the last 4 years. They could inform me about false demands from my landlord. With the back of Bumarang I always felt secure during a sometimes complex legal process. I can definitely recommend Bumarang for legal cases related to rental or service costs!
  Jordi H
  Jordi H
  1673942796
  Very good service, friendly people and excellent communication. Back in summer of 2019 I received a letter from Bumarang with the information that my rent was most likely too high and they were willing to assist me. From then we started the procedure, first at the Huurcommissie and later in court, and finally in the end of 2022 the case for me was finished. The procedure was lengthy, fortunately things have changed at the Huurcommissie speeding up the process, however I've always had good contact with Bumarang over the last 4 years. They could inform me about false demands from my landlord. With the back of Bumarang I always felt secure during a sometimes complex legal process. I can definitely recommend Bumarang for legal cases related to rental or service costs!
  Alger Hiemstra
  Alger Hiemstra
  1673355923
  In samenwerking met Bumarang heb ik de huur van ons appartement in Leeuwarden met bijna een kwart weten te verlagen. Het werk wordt je vrijwel geheel uit handen genomen en tijdens elke stap van het proces word je goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
  famke stoelwinder
  famke stoelwinder
  1673262400
  Ik ben heel goed en deskundig geholpen door Bumarang. Ze zijn goed bereikbaar, leggen alles goed uit en ook telefonisch altijd netjes te woord gestaan.Ik zou zeker in een volgend geval nogmaals contact opnemen met Bumarang.
  Niels Bruins
  Niels Bruins
  1670085543
  Begin dit jaar begonnen met een procedure tegen mijn huurprijs. Alles werd altijd direct met mij gecommuniceerd. Alles wat telefonisch besproken werd kreeg ik direct op de mail. Zeer tevreden en mijn huur gaat meer dan 300 euro per maand naar beneden. Ik ben erg blij!
  Monique Mesquita
  Monique Mesquita
  1667832634
  I absolutely recommend Bumarang services.
  During the entire process, I had little involvement and whenever needed they promptly answered to all questions or got involved themselves upon my request when the landlord became reluctant to accept the case.
  If more people knew their rights in the NL, likely the real estate market would be less competitive and more fair.
  Berk Bilgin
  Berk Bilgin
  1664787438
  Betrouwbaar en professioneel!✨
  Hadi Mirgolbabaee
  Hadi Mirgolbabaee
  1664730145
  Professional team! We had a great experience with their lawyers, helping us to win our case and receive all extra payments regarding our service costs. Communication with Bumarang is great, and they reach out to all our questions during the procedure. Highly recommended.
  Daiana Iurescu
  Daiana Iurescu
  1660379368
  These guys are great. They helped me win a case against an international company. With little involvement from my end, they handled everything and constantly updated me.

  10/10, totally recommend.
  Ronald van der Weijden
  Ronald van der Weijden
  1660215640
  Received back over a thousand euros with Bumarang’s help against Camelot.

  They have the heart on the right place and offer very reasonable pricing for their services.

  Even when it might seem impossible against a company as big as Camelot, with just a few of us renting together with Bumarang, it becomes possible to make things come to justice.

  They communicate very clearly what our options were. I appreciate Bumarang very very much 🙏🙏🙏
  Amy Vermeer
  Amy Vermeer
  1655972505
  in het begin ben ik erg sceptisch geweest. het leek te goed om waar te zijn. maar het is toch echt gelukt en mijn huur is met een flink bedrag verlaagd. ik ben bumarang echt dankbaar. zeker een aanrader.
  Bram Schouwenburg
  Bram Schouwenburg
  1655111203
  Erg tevreden met Bumurang. Vriendelijke en deskundige mensen, heel prettig contact gehad tijdens het proces van de huurverlaging.
  Danny Schoester
  Danny Schoester
  1654254873
  Bumarang heeft mij enorm goed geholpen met de bemiddeling voor het verlagen van de huurprijs.
  Maurits Bosman
  Maurits Bosman
  1637771705
  Bumarang gave us professional assistance in claiming our rights to lower monthly rent to institutional investors who own the apartment building, whose only goal is to line their own pockets. With more than 30% rent reduction we now pay a fair price for the apartment. Get in touch with Bumarang if you suspect you're paying too much rent. Highly recommended!
  Sandy Caskie
  Sandy Caskie
  1629871555
  These guys were able to reduce my rent by half its original value! Service was excellent and they took care of the whole process - would absolutely recommend.
  Pershant Bhikharie
  Pershant Bhikharie
  1629476022
  Lange procedure gehad, maar altijd goed geholpen. Stoppen niet voordat er duidelijkheid is en zetten zich goed in voor de ander.
  Sharon Ann
  Sharon Ann
  1629041451
  Very happy about my experience with Bumarang! Communication is clear, they do what they say and also very happy with the end result!
  Laurens Van Der Sluijs
  Laurens Van Der Sluijs
  1628766734
  Poos geleden brief op de mat gekregen, mail gestuurd en gelijk dezelfde dag nog een aanbod gekregen. Ging heel vlot allemaal, kan het van harte aanbevelen.
  Liesa Van Dyck
  Liesa Van Dyck
  1624348175
  Bumarang heeft ons fantastisch bijgestaan in onze strijd tegen oneerlijke huurprijzen/huurbazen. Zelfs toen er nog niet officieel een samenwerking was aangegaan stonden ze ons altijd snel en uitgebreid te woord met duidelijke uitleg en advies. Niet twijfelen als je denkt dat je te veel huur betaalt!
  Lody van Burgh
  Lody van Burgh
  1618510714
  In het begin was ik sceptisch maar dit zijn echt vakmensen en staan voor je klaar om de juiste raad te geven. Mijn huur is verlaagd en met meer dan in de eerste instantie werd gedacht. Dus heb jij bedenkingen over je huidige huurprijs die je betaald dan zou ik zeker eens contact opnemen.
  Anna Korelin
  Anna Korelin
  1615220169
  As an international student, I contacted Bumarang with some problems with my rental contract and received friendly, useful and extremely efficient help. Would definitely recommend their service!
  Salim Ishaqzai
  Salim Ishaqzai
  1613989447
  Door bumarang hebben we huur verlaging gekregen! Super goede service en fijne communicatie. Ik beveel het zeker aan.
  ×
  js_loader