Oneerlijke huurverhogingen vrije sector

Bumarang berekent vrijblijvend je maximale huurprijs

Stap 1:

Upload je huurcontract

Stap 2:

Checklist huurverhoging

Stap 3:

Bumarang gaat naar de rechter

Stap 4:

Huurcorrectie en terugbetaling te veel betaalde huur

Stap 1: Upload je huurcontract

Ik heb een vraag
  Wat speelt er met de huurverhogingen in de vrije sector?

  De rechtbank Amsterdam zette onlangs een streep door huurverhogingen in de vrije sector. Volgens de rechters was de afspraak in het huurcontract over de huurverhoging oneerlijk en daarom ongeldig.

  In het huurcontract stond dat de verhuurder de huur ieder jaar mocht verhogen met een correctie voor inflatie met daarbovenop nog een extra verhoging van maximaal 5%. Op grond van Europese regels die consumenten beschermen tegen oneerlijke afspraken is dit niet toegestaan.  Het gevolg is dat de huur niet mocht worden verhoogd en de te veel betaalde huur moet worden terugbetaald.

  Waarom geldt dit voor (bijna) alle huurders in de vrije sector?

  De afspraak over huurverhoging is als standaardbepaling opgenomen in meer dan 90% van alle huurcontracten in de vrije sector. Omdat bijna alle huurders de oneerlijke afspraak in het contract hebben staan is het voor een meerderheid van de huurders mogelijk om de huurverhoging terug te draaien.

  Wat doet Bumarang met mijn huurcontract?

  Bumarang beoordeelt op basis van het huurcontract of de huurverhogingen kunnen worden teruggedraaid. Bumarang onderzoekt of het gaat om een woning in de vrije sector en of de afspraken in het contract over de jaarlijkse huurverhoging op grond van de recente uitspraken oneerlijk zijn.

  Huur ik in de vrije sector?

  Je huurt een vrije sector woning als de kale huurprijs aan het begin van het huurcontract hoger is dan de liberalisatiegrens. Ligt de huurprijs hieronder dan huur je een gereguleerde huurwoning. De liberalisatiegrens verandert ieder jaar. In de onderstaande tabel vind je de bedragen per jaar.

  Jaar Liberalisatiegrens
  2023 € 808,06
  2022 € 763,47
  2021 € 752,33
  2020 € 737,14
  2019 € 720,42
  2018 € 710,68
  2017 € 710,68
  2016 € 710,68
  2015 € 710,68
  2014 € 699,48
  Wat levert het mij op?

  Lukt het ons om de huurverhoging terug te draaien dan wordt de huurprijs verlaagd naar de huurprijs die je betaalde aan het begin van het huurcontract. Daarnaast regelt Bumarang terugbetaling van alle huur die je de afgelopen 5 jaar te veel hebt betaald.  Je bespaart hierdoor op de maandelijkse kosten en krijgt daarnaast een bedrag terug.

  Wat kost de dienstverlening van Bumarang?

  Bumarang werkt op basis van no-cure, no-pay. Alleen wanneer het ons lukt om de huurverhoging terug te draaien ontvangen wij een vergoeding. Dit is altijd een percentage van het bedrag dat je te veel hebt betaald. Lukt het ons niet, dan is onze dienstverlening volledig gratis.

  Zijn er risico’s?

  Nee. De procedure kan niet leiden tot een hogere huurprijs en omdat Bumarang werkt op basis van no-cure, no-pay betaal je ons alleen wanneer het ons lukt om de huurverlaging terug te draaien. Tot slot ben je als huurder beschermd tegen opzegging waardoor het aanvechten van de huurverhogingen nooit leidt tot het einde van het huurcontract.

  Hoe werkt het?

  Bumarang is expert op het gebied van het huurrecht. We hebben jarenlange ervaring in de juridische procedures die nodig zijn om huurders te geven waar ze recht op hebben. Het terugdraaien van de huurverhoging bestaat uit twee delen. Eerst dient een buitengerechtelijk incassotraject worden doorlopen. Vervolgens zal Bumarang de kantonrechter vragen om jouw verhuurder te veroordelen de huurverhoging terug te draaien en over te gaan tot terugbetaling van te veel betaalde huur.

  Welke verhuurders doen het fout?

  Op dit moment lopen er procedures tegen:

  • MVGM
  • Van ’t Hof Rijnland
  • Schep Real Estate Managers
  • Vesteda
  • VB&T
  • Stichting Lieven de Key

  Huur jij bij één van de genoemde verhuurders dan maakt de oneerlijke huurprijs standaard onderdeel uit van je huurcontract zodat huurverhoging niet is toegestaan.

  Bijkomend voordeel: omdat er al procedures lopen hoef jij je hier alleen bij aan te sluiten en meer huurders betekent een grotere kans op succes.

  Ik heb een andere vraag

  Wij zijn dagelijks bereikbaar via Whatsapp (06) 15 40 13 74, via e-mail info@bumarang.nl of telefoon (050) 850 87 10.

  Wat zeggen anderen

  Chris MeilinkChris Meilink ★★★★★ Ik zou zo weer gebruik maken via deze service, snel antwoord, snel huurcommissie langsgestuurd, snel uitspraak.Je hoeft zelf niks voor te schieten bij ze, de betaling gaat af via het teveel betaalde aan huur (in elk geval voor mij)famke stoelwinderfamke stoelwinder ★★★★★ Ik ben heel goed en deskundig geholpen door Bumarang. Ze zijn goed bereikbaar, leggen alles goed uit en ook telefonisch altijd netjes te woord gestaan.Ik zou zeker in een volgend geval nogmaals contact opnemen met Bumarang.Jerome IbañezJerome Ibañez ★★★★★ Great service! Detmar and his team helped me recover overpaid rent and also helped me deal with the extra trouble that my landlady sent my way. The process was clear and well explained to me and the communication throughout the case was really good. Thanks to them, my rent will be lowered to almost 300 eur less every month!ELLENELLEN ★★★★☆ Ik ben blij dat mijn huur van de flat Beeckestein te Deventer verlaagd is. De verhuurder houdt helemaal geen rekening met de regels van de huurcommissie. Ik ben blij dat ik jullie ingeschakeld heb en dat we een compromis gesloten hebben met de verhuurder. Ik heb geen zin in de rechtbank en lange procedure. En waar ik helemaal blij mee ben is, als in de toekomst de verhuurder veel teveel huur wilt vragen, dat jullie gratis willen controleren of de huurprijs terecht is. Dat is toch fantastisch! Dat noem nazorg. 👍js_loader

  Huurcheck

  Bereken of je te veel huur betaalt.

  Contact

  Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.