Tien jaar Bumarang

Van zelf te veel huur betalen naar huurverlagingen door het hele land. Vier 10 jaar Bumarang met ons.

Ter ere van het 10-jarig bestaan op 1 april 2023, duiken we in het verhaal achter Bumarang. Ontdek hoe Mathijs en Detmar, hun eigen huurprijs verlaagden, wat Bumarang de afgelopen jaren is opgevallen en hoe het bedrijf talloze huurders heeft geholpen met het verlagen van huurprijzen en het terugkrijgen van te veel betaalde servicekosten.

Het ontstaan van Bumarang: Twee studenten die hun huurprijs verlagen

Toen Mathijs en Detmar samen in een studentenhuis woonden, kampten ze met een hardnekkige lekkage in de douche. De verhuurder probeerde het probleem op te lossen, maar was niet bereid om hiervoor kosten te maken. Hierdoor bleef het probleem bestaan. Dit was voor Mathijs en Detmar niet akkoord. De twee studenten doken in hun rechten en ontdekten dat ze op basis van het puntensysteem van de Huurcommissie 100 euro per maand te veel huur betaalden.

 

De ommekeer: Huurverlaging en een nieuw doel

Ze schakelden de Huurcommissie in om hun huurprijs te controleren. Na de bindende uitspraak betaalden ze minder huur en kregen ze zelfs huur terug voor de periode tot aan de uitspraak. Dit was het begin van Bumarang. Mathijs en Detmar besloten andere huurders te helpen aan een eerlijke huurprijs. 

10 jaar Bumarang: Belangrijke inzichten en groei

In de afgelopen tien jaar viel het Bumarang op dat veel huurders onbekend zijn met hun rechten. Vaak weten ze niet eens dat ze hun huurprijs door de Huurcommissie kunnen laten controleren. Ook zijn veel huurders onterecht bang voor de gevolgen van huurverlaging. Omdat je als huurder erg goed beschermd wordt kan een huurverlaging nooit leiden tot het einde van het huurcontract. Daarnaast viel het Bumarang op dat niet alleen in de steden te veel huur wordt betaald, maar ook in kleine dorpjes op het platteland.

Van vrienden en familie naar klanten door het hele land

Wat begon met het helpen van vrienden en familie groeide snel uit tot een serieus bedrijf. Al gauw klopten klasgenoten aan voor hulp en advies. Het duurde niet lang voordat Bumarang officieel werd opgericht en huurders door het hele land hielp met huurgeschillen. Inmiddels bestaat het team van Bumarang uit 8 toppers die dagelijks strijden voor eerlijke huurprijzen. 

Bumarang viert 10 jaar succes en kijkt vooruit

Het 10-jarig bestaan van Bumarang is een mijlpaal om trots op te zijn. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van een idee dat ontstond in een studentenhuis tot een bedrijf dat huurders door heel Nederland bijstaat in hun strijd voor een eerlijke prijs. Bumarang blijft zich inzetten om huurders te helpen aan een eerlijke huurprijs zodat niet onnodig te veel wordt betaald. 

 

Maak net als Mathijs en Detmar gebruik van je recht op een eerlijke huurprijs  

Bumarang is het bewijs dat huurders, net als Mathijs en Detmar, kunnen besparen op hun huur, ongeacht waar ze wonen. Door je rechten als huurder te kennen en deze te beschermen, kunnen huurders vaak honderden euro’s per maand besparen. Bumarang staat al meer dan tien jaar klaar om jou hierbij te helpen en ervoor te zorgen dat je goed beschermd bent tegen onterechte huurprijzen en andere huur-gerelateerde problemen.

Verwante berichten