Voorbeeldzaken

Bumarang heeft door de jaren heen heel wat huurders met succes geholpen. Hieronder hebben wij enkele zaken uitgelicht. Klik op de case om meer informatie te zien. 

Den Haag

Huurverlaging Merwedestraat

Den Haag

De huurder van een woning aan de Merwedestraat in Den Haag liet via Bumarang zijn huurprijs corrigeren. Volgens de Huurcommissie was de huurprijs van 925 euro per maand oneerlijk. Op basis de kwaliteit van de woonruimte was de eerlijke huurprijs 475 euro. Dit dossier is één van de vele voorbeelden waarin een woonruimte onterecht tegen een vrije sector prijs werd verhuurd.

Hiervan is sprake als de huur boven de liberalisatiegrens ligt. Dit is de grens tussen de sociale huursector en de vrije huursector. In 2023 ligt die grens op ongeveer 800 euro. Huurverlaging levert in dat geval soms zelfs meer op dan alleen een lagere huurprijs. Doordat de huur wordt verlaagd komen sommige huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Voor deze huurder gold dit ook. De huurverlaging leverde meer dan 5.000 euro op, omdat de huurder in aanmerking kwam voor huurtoeslag kwam hier nog eens 175 euro per maand bij.

Bekijk uitspraak Merwedestraat

Maastricht

Huurverlaging kamer Brusselsestraat

Maastricht

De huurprijs van een kamer aan de Brusselsestraat in Maastricht werd door Bumarang verlaagd van 445 euro per maand naar 300 euro per maand. Daarnaast stelde de Huurcommissie in haar uitspraak vast dat de huurprijs verder verlaagd moest worden vanwege een ernstig gebrek in de woonruimte.

Een gebrek is een tekortkoming aan de huurwoning. Je kunt denken aan lekkage, schimmel of het ontbreken van ventilatie. De huurprijs werd door het gebrek tijdelijk verlaagd naar 240 euro. De tijdelijke verlaging in verband met de aanwezigheid van gebreken bleef gelden tot de verhuurder het gebrek verhielp. De studente die deze kamer huurde bespaarde dankzij Bumarang jaarlijks meer dan 2.500 euro.

Bekijk uitspraak Brusselsestraat

Amsterdam

Huurverlaging Jan Campertplein

Amsterdam

Ook huurprijzen in en rondom Amsterdam zijn te verlagen. Veel huurders denken dat het terecht is dat huurprijzen in populaire gebieden enorm hoog zijn. Dit is in veel gevallen echter onterecht.

Zo bleek ook na toetsing van de huurprijs van een woning aan het Jan Campertplein in Weesp. De huurprijs werd verlaagd van 975 euro naar 575 euro. Hiermee viel de huurprijs in de sociale sector en kon de huurder ook huurtoeslag aanvragen, dubbel voordeel dus!

Utrecht

Afrekening servicekosten Ruygenhoeklaan

Utrecht

Een huurder van een kamer aan de Ruygenhoeklaan in Utrecht betaalde jaarlijks € 2.766,84 aan servicekosten. Bumarang heeft namens deze huurder een procedure bij de Huurcommissie gestart om de werkelijke kosten van de verhuurder vast te stellen.

Alleen die kosten mogen aan de huurder worden doorgerekend. De Huurcommissie oordeelde dat de betalingsverplichting van de huurder per jaar € 972,53 was. Omdat de huurder de kamer twee jaar huurde had hij in totaal meer dan 1.900 euro te veel betaald.

Bekijk uitspraak Ruygenhoeklaan

Zwolle

Huurverlaging Willemskade

Zwolle

In Zwolle betaalde de huurster van een woning aan de Willemskade maandelijks een kale huurprijs van 850 euro. Bumarang wist die prijs middels een procedure bij de Huurcommissie te verlagen naar € 605,13 per maand.

De dienstverlening van Bumarang leverde deze huurster een maandelijkse besparing op van € 244,87. Jaarlijks gaat de huurster er € 2.938,44 op vooruit. Zoals je kunt lezen zijn dit serieuze bedragen. Wat zou jij doen als je ongeveer 3.000 euro overhield?

Bekijk uitspraak Willemskade

Haarlem

Huurverlaging Ravelingsteeg

Haarlem

Bumarang heeft namens de huurster van een woning in het oude centrum van Haarlem aan de Ravelingsteeg de huurprijs van 1350 euro laten toetsen door de Huurcommissie. De Huurcommissie verlaagde de prijs naar € 621,79. Een verschil van € 728,21 per maand. De verlaging levert de huurster een besparing van € 8.738,52 per jaar op.

We zien regelmatig dat huurprijzen honderden euro’s per maand te duur zijn. Sommige huurders schrikken hiervan en besluiten vanwege het grote verschil om het maar zo te laten. De huursters uit het voorbeeld houden door de verlaging jaarlijks bijna 9.000 euro over. Het is goed om te onthouden dat een hogere huurprijs ten koste gaat van jou, als huurder. Zorg goed voor jezelf en betaal geen oneerlijke huurprijs.  

Venlo

Splitsing all-in huur Jan Vermeerstraat

Venlo

De huurder van een woning aan de Jan Vermeerstraat in het Limburgse Venlo betaalde een all-in huurprijs van € 800,00. Er is sprake van een all-in huur wanneer de huur niet gesplitst is in kale huur en servicekosten. De kale huur betaal je voor het gebruik van het appartement, servicekosten betaal je voor alle overige zaken en diensten die door de verhuurder aan jou worden geleverd (gas, water, licht, internet en tv, meubilering etc.).

Omdat een all-in prijs niet is toegestaan liet Bumarang de Huurcommissie hierover uitspraak doen. De Huurcommissie splitste de prijs in 440 euro aan kale huur en 200 euro voor de servicekosten. In totaal betaalt de huurder na de uitspraak nog 640 euro per maand, een besparing van 160 euro per maand en bijna 2.000 euro per jaar! Is jouw prijs niet gesplitst? Bumarang kan jouw huur met ten minste 20% per maand verlagen.

Bekijk uitspraak Jan Vermeerstraat

Enschede

Huurverlaging tijdelijk huurcontract Westerstraat

Enschede

Correctie van de huurprijs is meestal alleen mogelijk in de eerste zes maanden van het huurcontract. De huurprijs wordt dan verlaagd met terugwerkende kracht. In sommige gevallen geldt een langere termijn voor de huurcorrectie. Hiervan was ook sprake in het geval van de huurder van een woning aan de Westerstraat in Enschede. Het ging om een tijdelijk huurcontract met een looptijd van maximaal twee jaar.

Voor dit type contracten kan de huurprijs worden gecorrigeerd tot 6 maanden na afloop van de bepaalde tijd (tot 2,5 jaar na de ingangsdatum dus). Deze huurder wachtte totdat zijn tijdelijke contract werd verlengd. Vanaf dat moment kon de verhuurder het contract niet meer beëindigen. Bumarang regelde een huurverlaging van 40 euro per maand. Omdat het contract al 2,5 jaar liep en de huurverlaging inging van het begin van het contract kreeg de huurder meer dan 1.000 euro terug.

Utrecht

Huurverlaging Pijnboomstraat

Utrecht

Ook in Utrecht is het mogelijk om de huur te corrigeren. Voor een woning aan de Pijnboomstraat regelde Bumarang een verlaging van de huurprijs. De huur ging van ongeveer 1.400 euro naar 677 euro per maand.

De eerlijke huurprijs voor de woning was dus minder dan 50% van de huur die door de verhuurder werd gevraagd. Deze situatie is verre van uniek. Deze huurder bespaart sinds de uitspraak van de Huurcommissie jaarlijks 8.600 euro.

Bekijk uitspraak Pijnboomstraat

Den Haag

Afrekening servicekosten Soestdijksekade

Den Haag

Naast de kale huurprijs betalen huurders vaak ook servicekosten. Servicekosten zijn alle kosten die je naast de kale huur aan de verhuurder betaalt voor bijvoorbeeld gas, water en elektriciteit, maar soms ook voor meubilering internet en schoonmaak. Een verhuurder mag alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten doorrekenen.

Die kosten moet een verhuurder bewijzen met een jaarafrekening. De huurders van een woning aan de Soestdijksekade in Den Haag hebben via Bumarang hun afrekening laten toetsen bij de Huurcommissie. De huurders betaalden elke maand 115 euro aan stofferingskosten. De Huurcommissie stelde de servicekosten vast op 24 euro voor het hele jaar! Door Bumarang moest de verhuurder per jaar meer dan 1.300 euro terugbetalen.

Bekijk uitspraak Soestdijksekade

Huurcheck

Bereken of je te veel huur betaalt.

Wat zeggen anderen

Chris MeilinkChris Meilink ★★★★★ Ik zou zo weer gebruik maken via deze service, snel antwoord, snel huurcommissie langsgestuurd, snel uitspraak.Je hoeft zelf niks voor te schieten bij ze, de betaling gaat af via het teveel betaalde aan huur (in elk geval voor mij)famke stoelwinderfamke stoelwinder ★★★★★ Ik ben heel goed en deskundig geholpen door Bumarang. Ze zijn goed bereikbaar, leggen alles goed uit en ook telefonisch altijd netjes te woord gestaan.Ik zou zeker in een volgend geval nogmaals contact opnemen met Bumarang.Jerome IbañezJerome Ibañez ★★★★★ Great service! Detmar and his team helped me recover overpaid rent and also helped me deal with the extra trouble that my landlady sent my way. The process was clear and well explained to me and the communication throughout the case was really good. Thanks to them, my rent will be lowered to almost 300 eur less every month!ELLENELLEN ★★★★☆ Ik ben blij dat mijn huur van de flat Beeckestein te Deventer verlaagd is. De verhuurder houdt helemaal geen rekening met de regels van de huurcommissie. Ik ben blij dat ik jullie ingeschakeld heb en dat we een compromis gesloten hebben met de verhuurder. Ik heb geen zin in de rechtbank en lange procedure. En waar ik helemaal blij mee ben is, als in de toekomst de verhuurder veel teveel huur wilt vragen, dat jullie gratis willen controleren of de huurprijs terecht is. Dat is toch fantastisch! Dat noem nazorg. 👍js_loader

Contact

Stuur een bericht en laat ons contact met jou opnemen.